Alexandra Frida

“Ze ontwerpt voor sterke, mysterieuze vrouwen”

De eigenzinnig en ambitieuze ALEXANDRA heeft haar gevoel voor mode in haar jeugd meegekregen van haar oma. Haar oma betekent zoveel voor haar dat ze zelfs een tatoeage heeft met haar oma`s naam op haar rug.

Ondanks dat ze de gewoonte van haar familie heeft gevolgd en haar studiekeuze rechten niet haar passie was heeft ze hiervan toch haar vruchten geplukt met betrekking tot een zakelijke inslag.
De stijl van Alexandra is vooral sensueel en stoer met silhouette en klassieke vrouwelijke tailles. Waarvan het materiaal prints en vooral ambachtelijk borduurwerk bevat.
Haar kledingstukken hebben een aanwezig uiterlijk. Dit sluit aan bij de krachtige vrouw. Gezien worden straalt naar mijn mening kracht uit. Hierdoor is de persoon achter de kleding mysterieus. Dit wordt versterkt, doordat de prints ook mysterieus overkomen.

Sprookjes

Alexandra heeft zich laten inspireren door diverse sprookjes, zoals Sneeuwwitje, Peter Pan en Duizend-en-een-nacht. Haar sprookjes hebben wel een eigen leven geleden, ze creëert haar eigen verhaal er steeds meer in. Zo komt ze steeds dichter bij haar zelf.

Wat naast de sprookjes kenmerkend is voor Alexandra, zijn de stoffen. De prints zijn geïnspireerd door de vleugels van een nachtvlinder. Dit gebruikt ze tot nu toe in iedere handgemaakte collectie.

Enkele voorbeelden van prints:

Bril Accessoires

Haar samenwerking met Eye Wish Opticiens kwam op hetzelfde moment als de voorbereidingen voor haar afgelopen collectie. Door middel van de win-win situatie heeft Alexandra echt een fashionable statement voor de brillenzaak gecreëerd. Dit is te zien aan de accessoires voor de brillen, namelijk; drie brillenkettingen en drie accessoires die je aan de brillen kunt bevestigen. Deze zijn 3D-geprint. Ze heeft gekozen voor de figuren die ook een rol spelen in het sprookje “Duizend-en-een-nacht”. Dat zijn de kever, de valk en de cactusbloem. De figuren komen allemaal terug in de collectie zoals de bekraalde applicaties op haar bomberjack, of ze zitten aan ritsen vast.

Ook dit jaar (2017) was Alexandra bij Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam met het thema Duizend-en-een-nacht. Nu dit net voorbij is droomt ze alweer over andere potentiële sprookjes….

Droom maar lekker verder, Frida. Ik zie er naar uit!